Fotografia de nuntă, povestea unei zile unice

Nunta. Un basm modern reinterpretat după chipul și asemănarea mirilor. O suită de ritualuri românești, încărcate de simboluri, care fac din ziua nunții un moment unic.

Iar pentru ca acest eveniment să iasă perfect, el trebuie construit în jurul valorilor și dorințelor celor care își unesc destinele. Da, cu reinterpretarea tradițiilor, cu renunțarea la unele obiceiuri și cu… alegerea fotografului potrivit!

De ce este atât de important fotograful? Fotografia are o calitate extraordinară: oprește timpul în loc. Nu trebuie decât să îi dai fotografului prilej de bucurie, el îl va exploata și îl va imortaliza.

Imagini din portofoliul Irinei Mocanu, fotograf de nuntă în Iași

Alegerea fotografului nu este numai despre bugete și despre portofoliu.

Este mai ales despre compatibilitate. Pentru că este o zi întreagă – poate cea mai importantă zi din viața ta – pe care o vei petrece alături de mine. Sunt umbra ta, nu una incomodă, ci una care va conserva amintiri pentru tine.

Dacă te-ai hotărât să lucrezi cu mine, din punctul meu de vedere, cel mai bine ar fi să organizăm într-o primă etapă o ședință foto de logodnă.

De ce? Pentru că, dincolo de faptul că aceste fotografii vor fi o amintire în plus pentru voi, această ședință foto este o pregătire pentru marele eveniment. Voi vă veți relaxa în fața camerei și în preajma mea, veți învăța să vă apropiați unul de altul, dar și de obiectivul camerei.

În plus, eu vă descopăr cele mai bune unghiuri și cele mai favorabile ipostaze. Totul pentru a fi cât mai eficienți în ziua nunții.

Imagini din portofoliul Irinei Mocanu, fotograf de nuntă în Iași

Apropo de ziua nunții. Sunt genul de fotograf care mă implic total alături de miri, inclusiv în a-și organiza această zi plină de încărcătură, astfel încât ei să se simtă relaxați, să nu aibă „timpi morți” și să se bucure de evenimentul pe care îl trăiesc.

Dar mai ales mă implic emoțional. Mă bucur nespus să fiu alături de miri când sunt cei mai fericiți. Acest lucru îmi dă o energie extraordinară, aș că să nu te miri dacă ai să mă vezi dansând cu aparatul în mână la nunta ta!

Deși toate nunțile sunt aparent la fel, de fapt niciuna nu seamănă cu cealaltă. Toate sunt diferite. Pentru că oamenii sunt diferinți.

Iar eu mă bucur nespus să văd mai ales cum evoluează o familie. De la doi tineri îndrăgostiți, necăsătoriți, la o familie completă, care mă invită la primul, sau chiar la al doilea botez.

Casă de piatră și fotografii reușite!